Ezüst Lótusz

Ez az oldal a spirituációval, ezen belül a buddhizmussal foglalkozik. Megtalálsz itt a mantráktól kezdve egészen Quan Yin-ig szinte mindent.

Sziddhárta születése

Sziddhárta herceg körülbelül 2500 évvel ezelőtt született egy észak-indiai királyi családban. Születése örömére rendezett ceremónián egy híres jövendőmondó kijelentette: vagy hatalmas király, vagy kimagasló vallási vezető válik Sziddhártából. A jövendőmondó jóslata mélyen megérintette Sziddhárta apját, az uralkodót, mivel azt akarta, hogy mikor ő meghal, fia kövesse őt a trónon. Ezért úgy döntött, hogy nem adja meg a spirituális ismeretszerzés lehetőségét fiának, ezért Sziddhártát a palotába zárva tartotta, és minden lehetőséget megadott neki, hogy a földi örömöknek és a jólétnek éljen.

 

A palotán kívül

Sziddhárta ifjúsága fényűzésben telt. Azonban egyszer rádöbbent, hogy még soha nem járt a palotán kívül. Nagyon kíváncsi volt: vajon mi lehet a szobák falain túl? Így az apja kénytelen volt elvitetni a fiatal herceget a szomszédos városba, de előtte megparancsolta szolgálóinak, hogy tartsák távol Sziddhártát mindentől, ami az élet sötét és fájdalmas részéhez tartozik. A parancs ellenére a fiú meglátott egy beteget, egy idős embert és egy halottat.. Ez nagyon felzaklatta őt, hisz megértette, hogy egyszer minden élőlény -magát is beleértve- végül megtapasztalja a betegség, az öregség és a halál fájdalmát és keserűségét.

 

Szökés

Sziddhárta egy folyóhoz ment, hogy felismerésén elmélkedjen. Az úton találkozott egy nagyon szegény, rongyba öltözött, szent emberrel, akiből hatalmas boldogság és belső béke sugárzott. Ekkor a fiatal herceg megértette, hogy van kiút az öregségből és a halálból. Már azon az éjjen megszöködt a palotából, és a mesterhez csatlakozott vándorlásában. Sziddhátra ettől a mestertől tanult meditációt és vallásfilozófiát. Azonban ezeknek a tudásoknak a birtokában sem tudott megszökni az egyre közeledő halál elől.

 

Felébredés

Sziddhárta egy fa alatt mély meditálásba kezdett. Elhatározta, hogy addig nem hagyja abba, amíg rá nem jön a megoldásra- vagyis míg el nem jut a felvilágosodás állapotába. Hét napot töltött elmélyült meditációban. Ezalatt a hét nap alatt megtapasztalta, milyen nagy a vágy arra, hogy felkeljen. Ám ő rendíthetetlenül folytatta meditációját. A nyolcadik nap hajnalán, mikor az esthajnal csillag fénye átszűrődött a faleveleken, Sziddhátra Buddha lett- eljutott a Nirvánába. Rádöbbent: a szenvedés létezik; a szenvedés oka a vágyakozás; a szenvedésnek véget vethetünk; és hogy van egy ösvény, amely a szenvedés -ezzel együtt a vágyakozás- végéhez és a felébredéshez vezet.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 7
Heti: 32
Havi: 105
Össz.: 29 685

Látogatottság növelés
Oldal: Buddha élete
Ezüst Lótusz - © 2008 - 2024 - spiritualis.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »